Nasza Misja

Misją fundacji „Animalsi” jest zapewnienie bezpieczeństwa, opieki i ochrony dla uratowanych zwierząt, głównie psów i kotów, które znajdują się w naszym schronisku w Kościerzynie. Dążymy do poprawy jakości życia zwierząt poprzez prowadzenie interwencji ratujących życie i zdrowie zwierząt z terenów Kościerzyny i okolic.

Nasz zespół angażuje się w codzienną opiekę i leczenie zwierząt, zapewniając im odpowiednie żywienie, schronienie i opiekę weterynaryjną. Naszym głównym celem jest znalezienie odpowiednich i kochających domów dla zwierząt trafiających pod naszą opiekę. Organizacjemy imprezy i eventy, podczas których promujemy adopcję.

Staramy się również edukować społeczeństwo w zakresie empatii i odpowiedzialnego posiadania zwierząt.
W tym celu prowadzimy zajęcia edukacyjne, tłumacząc młodym ludziom, że zwierzęta wymagają szacunku, miłości i troski.

Fundacja „Animalsi” aktywnie współpracuje z lokalnymi władzami, organizacjami i mieszkańcami Kościerzyny i okolic w celu tworzenia strategii i działań mających na celu poprawę sytuacji zwierząt w regionie Kościerzyny. Dążymy do stworzenia świadomej i empatycznej społeczności, w której zwierzęta są szanowane i chronione.

Nasza misja nie ogranicza się jedynie do pomocy zwierzętom bezdomnym, ale również obejmuje inicjowanie kampanii na rzecz zapobiegania nieodpowiedzialnemu rozmnażaniu zwierząt poprzez sterylizację i kastrację.

Jesteśmy otwarci na wszelkie formy wsparcia, zarówno finansowego, jak i działań wolontariatu, aby móc kontynuować naszą misję i pomagać zwierzętom potrzebującym w Kościerzynie i okolicach.
Razem możemy zmieniać życie zwierząt na lepsze.

Fundacja Animalsi